İstanbul Kitap Fuarı - Alınacaklar



İnsanlar TÜYAP'a gitti, alışverişlerini yaptı ve döndüler; bense gittim gitmesine de (Bknz. TÜYAP'la ilgili ilk yazım) hiç alışveriş yapmadım. Zaten 15 ve 16 Kasım tarihlerinde de gideceğimden, alışveriş kısmını o zaman yapmayı planlıyordum. Ta ki takip etmekte olduğum bloggerların gerek TÜYAP'la ilgili blog yazıları, gerek Instagram'da paylaştıkları resimler olsun, hepsinin kendini kitaplara boğduğunu görene kadar. Kıskanıyorum, çok kıskanıyorum! (Ben de kitap istiyorum!)

Şaka maka, ciddi ciddi keşke 8'inde gitmişken kitap alsaydım diyorum şu an. Sanki ben gidene kadar kitaplar tükenecek, fırsatlar bitecek, posterlerin ve ayraçların baskısı kalmayacakmış gibi bir endişeye kapıldım, neden bilmiyorum. Oysa fuar bitene kadar her şey yerli yerinde duracak ama işte, anlatamadım ki bunu kendime! Sanırım ilk gün pek gezmemiş olmanın etkisi var bunun üzerinde, çünkü sadece belli yayınlara gitmiş olsam bile şimdiden oldukça kabarık bir listem var. Ne yapacağım, ne edeceğim, en ufak bir fikrim yok!

Dex'e falan da uğradıktan sonra büyük ihtimalle çokça değişecek listem işte burada. Değişecek, çünkü daha cidden gidip görmek, bakıp incelemek istediğim oldukça fazla yayınevi ve kitap var. Resmen fuar gelene kadar hiç güncel kitap almamışım, onu fark ettim ben. Daha doğrusu almışım da, gerisinde kaldığım birçok başka kitap olunca pek fark yaratmamış. Kitap okumak ne pahalı hobi aslında, baksanıza! Öğrenciler olarak isyanlardayız sayın yayınevleri, bir güzellik yapsanız olmaz mı?

Neyse yine çok konuştum ben... İşte değişmeden önce listem!

Kuşatma ve Fırtına – Martı Yayınları 
Kitap Hırsızı – Martı Yayınları 
Deha – Pegasus Yayınları 
Efsane – Pegasus Yayınları 
Günahlar ve İğneler – Martı Yayınları 
Bütün Ölülerin Derileri Aynıdır – İthaki Yayınları 
Yürek Söken – İthaki Yayınları
Locke Lamora’nın Yalanları – İthaki Yayınları
Son Kurtadam – İthaki Yayınları
Rüzgarın Adı – İthaki Yayınları
Bilge Adamın Korkusu – İthaki Yayınları
Endgame: Çağrı – Pena Yayınları 
Ruh Hırsızı – Pegasus Yayınları
Ruh Kapanı – Pegasus Yayınları
Fırtına – Pegasus Yayınları
Araf – Pegasus Yayınları
Hiçliğin Kıyısında – Ephesus Yayınları
The 100 - Go! Kitap
Üç - Altın Kitaplar

Şimdi... Bu kitapların hepsini (büyük ihtimalle daha bir bu kadar da isim eklenecek listeye, öyle düşünün) alacak param olmadığı için, eğer listedeki kitaplardan okuduğunuz ve pek beğenmediğiniz varsa söylemenizi rica ediyorum; yoksa iflas kaçınılmaz! Martı Yayınları kitaplarını korkmadan alabiliyorum çünkü fuar boyunca standdaki tüm kitaplar 10 TL'ydi, bu da benim içime su serpiyor biraz da olsa. Neyse, dediğim gibi, kitaplarla ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum! Ayrıca öneriniz varsa, "Şu şu kitap da çok güzeldi," falan gibisinden, onu da yoruma yayıneviyle birlikte bırakabilirsiniz; gidip bakarım, güzel de olur.

Keşke ilk gün biraz daha gezmiş olsaydım diyerek de yazımı sonlandırıyorum ve İstanbul'da olup da üşenen varsa, üşenmesin! Bu fuar İstanbul'daki en büyük kitap etkinliği ve bence çok eğlenceli. Birkaç yüz lira daha fakir ayrılsak bile...

Ezgi Tülü

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi. 2014'ten beri kitaplar hakkında konuşuyor.

1 yorum: