Yorum: Yıldızlara Sarılı Kraliçe (The Star-Touched Queen, #1) - Roshani Chokshi


Adı: Yıldızlara Sarılı Kraliçe
Orijinal Adı: The Star-Touched Queen
Yazarı: Roshani Chokshi
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Goodreads Puanı: 3.57
Seri: The Star-Touched Queen #1
Puanım: 2/5

Kader ve kısmet. Güç ve tutku. Yıldızlar geleceğinizde yıkımdan başka bir şey olmadığını söylüyorsa, bir krallığı nasıl yönetirsiniz? Maya lanetliydi. Ölüm ve yıkım getireceğini öngören bir yıldız haritasına sahip olduğundan, babasının krallığı ondan nefret ediyor ve korkuyordu. Kitapların arasına gömülüp kaybolmak isterken, Maya'nın babası olan Raca, krallığa karşı ayaklanmaları bastırmak için kızını evlendirmeye karar vermişti. Çok geçmeden Maya, Akaran'ın kraliçesi ve Amar'ın eşi oldu. Kendini içinde bulduğu iki role de hazırlıklı değildi: Akaran'ın kraliçesi olarak gücünü ve kendi sesini, Amar'ın eşi olarak ise şefkat, koruma ve tutku buldu. Fakat Akaran'ın kendi sırları vardı. Binlerce kilitli kapı, camdan bahçeler ve meyve yerine dallarından anıların sarktığı bir ağaç. Çok geçmeden Maya hayatının tehlikede olduğunu anlayacaktı. Fakat Akaran'ın Raca'sı dışında kime güvenebilirdi ki? İnsanların ve Diğerdünya'nın kaderi tehlikedeyken, sevdiklerinin hayatını kurtarmak için, Maya'nın reenkarne hayatlar boyunca süregelmiş kadim bir sırrı çözmesi gerekiyordu


Eğer oldukça kısa bir sürede bitirmeyi başaramazsanız elinizde haftalarca sürünen kitaplar vardır ya, Yıldızlara Sarılı Kraliçe benim için o kitaplardan biriydi. O yüzden kitabı bugün bitirmeden elimden düşürmeyi göze alamadım açıkçası. Şu ara ihtiyacım olan son şey, bir kitaba hak ettiğinden daha uzun süre takılıp kalmak.

Epey uzun bir süredir bu kitabı okumak için bekliyorum. Aslında İngilizce edisyonunu ekitap olarak okumayı planlamıştım fakat ben bunu düşünedururken, Yabancı Yayınları kitabın onlardan çıkacağını duyurdu ve ben de çevrilmesini beklemeye karar verdim. Hem, bu kitabı beklerken okuyacak bir dolu kitabım vardı.

Üzücü bir şekilde kitabı sevemedim. “Beklentilerimi karşılamadı,” diyemem çünkü kitaba pek bir beklentiyle başlamamıştım. Kötü bir kitap değildi kesinlikle. Sadece bana göre bir kitap da değildi. Aslında kitap, gayet ilginç birkaç konuyu bir araya getirmiş: masallar, mitoloji ve reenkarnasyon. (Ya da en azından ben bu kitabın mitoloji içerdiğini düşünüyorum. Emin değilim. İçermiyor da yazar bütün bunları kafasında kurmuş olabilir.)

Eğer kitabın içine girebilmiş olsaydım kesinlikle çok severdim fakat ne zaman fantastik ögeler işin içine girdi, o zaman kitap beni kaybetti. Anlamadığım bir sürü olay ve kavramın arasında yitip gittim ve çok uzun bir süre boyunca “Siz hayırdır kardeş?” modunda okudum kitabı. Eh, bu da doğal olarak sıkılmama yol açtı. Bir yerden sonra tüm hikayeden koptum ve kitaba devam etmemin sadece iki sebebi kaldı: birincisi kitabı bitirmekti, ikincisi ise Maya’nın Amar’la tekrar bir araya gelip gelemeyeceğini öğrenmekti. Bu ikinci sebeple ilgili sağlam tahminlerim vardı ama işte, insan yine de kendi görmek istiyor. AYRICA tüm kitap boyunca neyin neden olduğuna dair hiçbir fikrim yoktu.

İnsanların seveceği bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitaba 2 puan vermiş olmam, kitapla bir “Sorun sende değil, bende,” durumu içerisinde olmamdan kaynaklı. Bir kere kitaptan ve karakterlerden koptun mu, eğer yakalamayı başaramazsan, bu tarz kitapları sevmek çok mümkün olmuyor. Yapacak bir şey yok. Sevebilmeyi gerçekten çok isterdim çünkü Yıldızlara Sarılı Kraliçe son zamanlarda Yabancı Yayınları’ndan çıkan kitaplar arasında en merak ettiğim ve okumak için en heyecanlı olduğumdu. #HayallerimKırılırkenSizNeYapıyordunuz

Bir de şu cildin güzelliğine bakar mısınız? Sadece cildi için alınabilecek kitaplardan biri aslında.

Eğer ilginizi çekiyorsa bir şans verebilirsiniz. Umarım siz kitabı benim sevdiğimden daha çok seversiniz çünkü benim için sadece:

Ezgi Tülü

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi. 2014'ten beri kitaplar hakkında konuşuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder